cinhcet

My LC, nearly finished

32 posts in this topic

mhh, but why is the 5V affected?(LCDs get darker and somtimes the wohle core reboot)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I saw you're using seperate PSUs. This behavior indicates a coupling between the two supplies, so it must lie elsewhere. I'd say check for shorts or any other possible source of coupling (defective cap, blown IC)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think MTE was joking about the multiple power supplies ...

... this was not a joke. I think I first saw that on Doc's LC. Actually not multible powersupplies, but multible regulators.

Just redesign the MF board, so you have a regulator (incl. Trimmers, resistors...) for every single fader.

Greets, Roger

PS: But I still think that this is not really the problem of your Box' behaviour.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, sorry I misinterpreted your post ...

So the intent of putting one regulator / fader would be to have 1.5A current capacity/fader ?

According to the datasheet 1.5A could nearly supply 2 faders @800mA each, so 1 LM317 per fader pair should suffice

You'd need quite a hefty transformer though, that could supply 7 amps ...

One thing that seems strange is that cinchet says 'my lcd gets darker' and '5v rises to 5.4v', I would believe the rise of the 5V line should make the backlight lighter, not darker

Share this post


Link to post
Share on other sites

how did you in-cooperate the LED bar graph into the system?

do you have the circuit for that?

Edited by bwanatikh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now