Jump to content


Photo
- - - - -

Poland.


  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#1 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 26 November 2004 - 20:10

Hi everybody!

As first:    Thank You Thorsten Klose !!!!!!!!
(good man gave us a key for realization our dreams):)

O.K.
I have finished my MIDIBOX in 3 mounth!!!!
(with litle change code)

If somebody looking for help in Poland  I`m still here.
8)

QBAS

#2 lfo404

lfo404

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 February 2005 - 17:12

Hello, i'm from Poland... a może pisać po polsku :D
Od paru tygodni zajmuję się budową  MIDIbox Plus z 16-oma potencjometrami. Narazie zaprojektowałem pcb pod jdm  ;)
Mam pytanie: co trzeba "wypalić" na PIC'u? Najpierw boot loader'a a potem firmware, czy tylko firmware? Z góry dzięki za odpowiedź ;D

Pozdrawiam

#3 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 12 May 2005 - 22:54

siema siema

oczywiście najpierw  mios_bootstrap_loader_v1_1b    w  ICPROG.
potem  mios_v1_7  poprzez MIDI  w MIDI-OX.

i już można dalej po sysexie jechać inne programy.

dodam że potencjometry za 3 PLN są słąbe (chyba że masz naprawde lekko chodzące w tej cenie)
a za te same pieniądze można mieć enkodery  - no nie alpsa ale działające poprawnie.

ja użyłem płytek uiniwersalnych ale już wiem że to porażka - zwłaszcza gdy przenosimy nasze moduły z jednej obudowy do drugiej szukając tej naljlepszej.  no cóż nie ma to jak szybki efekt


powodzenia

#4 lfo404

lfo404

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 16 May 2005 - 10:34

Dzięki :D
Będe miał więcej czasu to sie biore do roboty :)

#5 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 28 June 2005 - 17:08

Spoko - zachęcam, bo warto.

Ja lecę już z trzecim sterownikiem z 48- ma enkoderami  i 4 -ma ekranami.
Niestety narazie bujam się z kartonowym panelem , ale przymiezam sie do wykonania panelu za pomoca pily wlosowej i sklejki.
Pozdro 8)

#6 AndAway

AndAway

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 22 September 2005 - 15:52

Jakie enkodery? I gdzie za 3 zeta ;)

#7 verbel

verbel

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 01 January 2006 - 23:47

no hej chlopaki ja zamierzam zrobic kontorlera do DJ traktora Posted Image
pytanie mzoe ktos wie czy potencjometry powinny byc streeo czy mono czy to niema roznicy, i gdzei mozna dostac dobre,  i czy potrzebuje jedynei z tego porjektu MBHP_CORE, MBHP_AIN, midi-to-com  i  MBHP_BURNER? bo raczej na Herkulesa DJ  mnie neistac hehe :>  z wykonaniem porbelow akurat niemam raczej chodzi o uzgodneinie komponentow :>    moze jak ktos wie to neich sie na gg odezwie domnie  : 2214982 
dzieki


verbel

#8 verbel

verbel

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 02 January 2006 - 12:31

aa jescze jedno  ma ktos z was bagrywarke do tych mikroprocesorow?

#9 AndAway

AndAway

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 15 January 2006 - 14:24

Nagrywarke sobie zrob - JDM module.
Dodaj sobie wiecej przyciskow (do kontroli filtrow etc).
Jestem z 3miasta, moge Ci wypalic jakby co

#10 Slawek

Slawek

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 10 February 2006 - 21:31

Witam was. Na wstepie chcialbym powiedziec ze trafilem tu przypadkiem i niemam zielonego pojecia o elektronice:). Taki midi box to dla mnie zbyt odlegle plany. Chcialbym kiedys zrobic kontroler midi z 4 pokretalami i 1 lub 2 przyciskami ale to i tak zatrudne hehe. Narazie sprubuje jeszcze cos poczytac . Pozdrawiam :)

#11 mck

mck

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 13 February 2006 - 00:33

Nagrywarke sobie zrob - JDM module.


witam

z tego co wiem jdm module jest przestarzaly i powinno sie uzywac PIC Burnera ze wzgledu na problemy z nowszymi PC.

pozdrawiam

/mck

#12 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 14 March 2006 - 20:13

MI TAM JDM CHODZIL NA LUZIE (PLYTA I PROC INTEL)

#13 mck

mck

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 24 March 2006 - 22:20

Kupiłem części.. teraz czekam na płytki. Mam też dwa 8580 do sida. Równolegle będe robił elektroniczną perkusje (http://edrum.info). Zamierzam korzystać z tego pod linuxem. Robiłem już małe testy gdzie można wykorzystać midi w programach. Program do rejestracji wielośladowej i nie tylko -- Ardour (http://ardour.org) bezproblemowo można w nim przypisać do np. suwaka od głośności kanałów przycisku mute, parametry efektów i innch - komunikaty midi. Tak samo w jack-rack'u do efektów, można suwaki kontrolować w podobny sposób. W ardour'ze wystarczy przycisnąć ctrl i kliknąć 3 przycisk myszy na suwaku.

Wszystko zapowiada się świetnie, nie moge się już doczekać... Pozdrawiam wszystkich.


#14 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 26 March 2006 - 10:33

Dzięki za info - w takim razie przetestuje ten programik Ardour. :)

#15 AndAway

AndAway

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 27 June 2006 - 16:30

Kupie SIDy i YMFy :D

#16 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 27 June 2006 - 17:41

Kupie SIDy i YMFy

To niezły masz plan. Kurcze ja natomiast łudzę się że podołam ze stworzeniem wirtualnego syntezatora dającego mi jakieś niezłe brzmienie. Narazie przesiadłem się na linuxa i tyle.
Nawet jeszcze nie wiem która wersja jest już na wstępie najlepiej dostosowana do audio (sterowniki & programy).
Ale od czego jest net lub rady życzliwych.

Niemniej daj znać jak już zagra Ci Twój syntezator - w sensie czy Ci się podoba brzmienie.

Ja jakoś z tych MP3 nie do końca się zajarałem - szukam czegoś delikatniejszego lub z większym przesterem, głębszymi filtrami itd. Powodzenia!

#17 AndAway

AndAway

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 06 July 2006 - 16:58

Zawsze zostaja filtry zew.
A 2 karty i drugi c64 juz jada :)
Aha,dobra wiadomosc. Microchip wysyla sample do Polski :D
Tylko nie przesadzajcie z zamowieniami bo sie wkurza:)


#18 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 06 July 2006 - 20:03

no tak , ale co do tych sampli MICROCHIPa to już chyba już osobom prywatnym , tylko jeśli masz emaila na firmę.
Wiesz coś o tych ograniczeniach czy tylko ja jestem w iluzji?

chetnie bym lyknął jakieś picki

#19 maniac

maniac

    MIDIbox Newbie

  • Members
  • Pip
  • 58 posts
  • LocationPoland

Posted 07 July 2006 - 13:03

Panowie,
witam i od razu mam pytanie: gdzie w Polsce (najlepiej w warszawie) można wykonać profesjonalny panel czołowy ? Nie bardzo wiem, czego szukać i ile taka przyjemność może kosztować  ???

Pozdrawiam

#20 QBAS

QBAS

    MIDIbox Addict

  • Members
  • PipPip
  • 211 posts
  • LocationWarszawa

Posted 07 July 2006 - 18:34

O to konkretne pytanie - ja też chętnie się dowiem , bo własnoręczna żeźba już tak nie cieszy, Brawo za pytanie!!

ps.http://republika.pl/pcb2005/ można tam zamówić płytki drukowane - sprawdziłem są OK.