Sign in to follow this  
Followers 0
DavidBanner

dB Live - Update and (finally) some photos - update

70 posts in this topic

Wow dude! That looks heaps pro!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stunning design, top notch manufacturing and the inside looks so good!! wow wow wow!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

man this midibox is alright... unless you like things that rock... then it is bad ass. love how it is coming along. where did you get the triangle leds ?  am watching this thread. love the enclosed box design. am checking the mail daily for mine. i do not mind testing it out for you to make sure it is road worthy. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the Tri Leds from rapid - http://www.rapidonline.com/ - who are just great to do business with

i do not mind testing it out for you to make sure it is road worthy.

You'd be surpised how many offers on that front I'm getting at the moment!

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'd be surpised how many offers on that front I'm getting at the moment!

am i the only one that is kidding ? or am i kidding ? anyway cool project.

Share this post


Link to post
Share on other sites

she's alive!

after much assembly, milling, soldering and testing the dB Live is alive!

Some photos from the first all led on test.....

lightsOnTest2.jpg

lightsOnTest1.jpg

It's 6am and I've been working on this for 15 hours straight so more later.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's lookin' really slick! I am really curious about daytime pictures too ;)

And I would like to know how you've programmed or are going to program the shift routine to switch between the clip registers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congratulations! Hard work always pays off. I bet you have nice dreams after 15h of boxing this thing.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is so great!! congrats!!

I'm jealous.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooh! That's the prettiest thing :D Keep it up dB!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Congratulations! Hard work always pays off. I bet you have nice dreams after 15h of boxing this thing.  ;)

hehehe - weird dreams, involving logic issues....

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's lookin' really slick! I am really curious about daytime pictures too ;)

And I would like to know how you've programmed or are going to program the shift routine to switch between the clip registers.

daytime pics will be posted as soon as she is 100% finished, still waiting on a few knobs and I have to finish off the programming.

As far as the shift is concerned, I'll let you know once I've done it, have a few ideas and want to play around with it till I find the best solution....

Share this post


Link to post
Share on other sites

What are those nice illuminated buttons you used? Please tell me they're MECs :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's looking pretty good!!!

and yes, what are those nice illuminated buttons? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I'm using the higly buttons too. What problems did you encounter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice video of this nice baby !

Do you use the whole Box as beat-indicator ??  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
What problems did you encounter?

it's figuring out how to mount them and also some of the caps don't fit properly so you need to QC the buttons before you whack them on a PCB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooh, pretty!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

David,

How does your Leds "Midi Status" works with Ableton Clip launch buttons ?

I am having a hardtime trying to get the Leds working correctly with "Midi Status" activated.

All other buttons in Ableton works fine with "Midi Status" but not the Clip Launch buttons!! The behaviour is chaotic, the clips are triggering infinitly and i have to deactivates the midi interface to stop the clips playing. It is hard to explain, my english is very limited, anyways.

I just tried with my BCR2000 and they work fine !! So it is not Ableton fault.

Any idea ? How is yours ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0