TK.

MBBLM on iPad via Lemur

37 posts in this topic

Also, just noticed these SDcard errors in the startup log, I can move this discussion to another thread if I am cluttering this thread with useless troubleshooting... :thumbsup:

[50260.619] Init DHCP

[50260.619] [uIP_TASK] DHCP Client requests the IP settings...

[50260.727] [sDCARD_ERROR:-150] see file.h for description

[50260.727] [sDCARD_ERROR:-134] see file.h for description

[50260.727] [sDCARD_ERROR:-134] see file.h for description

[50260.727] [sDCARD_ERROR:-134] see file.h for description

[50260.728] [sDCARD_ERROR:-134] see file.h for description

[50260.728] [sDCARD_ERROR:-165] see file.h for description

[50260.984] [uIP_TASK] IP address: 10.103.25.88

[50260.984] [uIP_TASK] Netmask: 255.255.252.0

[50260.984] [uIP_TASK] Default Router (Gateway): 10.103.24.1

[50260.984] [uIP_TASK] Got DNS server 10.101.5.20

[50260.984] [uIP_TASK] Lease expires in 71 hours

Silly me, I plugged in a different Synth (sammichSID) and it works! Must be an issue with my other synth, THANKS TK!!!!

This just work now, awesome...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything looks fine, no additional configuration required.

The error messages can be ignored, once the remaining files can be generated without the control surface they will disappear, but the sequencer will also work without the banks/mixer maps, etc... it will just use the initial setup, where track1 sends a note each beat.

While the app is configured correctly now, it's time to debug the hardware.

How do you test the output of MIDI OUT1?

Best Regards, Thorsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Setup procedure (commands can be entered in MIOS Terminal):

(assumed that iPad IP address is 192.168.1.110):

- set osc_remote 3 192.168.1.110

- set osc_local_port 3 8000

- set osc_remote_port 3 8000

- set osc_mode 3 1

- set blm_port OSC3

- store

In Lemur, set the IP address of your MIDIbox with port 8000

-> done! smile.gif

Best Regards, Thorsten.

 

I'm having some trouble getting this to work with my MB SEQ v4L. I assume that there would be a different set of commands if I want to use a usb connection rather than connecting to my MB SEQ4L via the ethernet port, correct? If so, what would they look like?

Edited by Labelwhore

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using the latest MBSEQV4L release, you could route the BLM stream to USB2, USB3 or USB4:

 

E.g.:

set blm_port USB3

 

Best Regards, Thorsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, I bought Lemur and been playing a little with the MBBLM (changed some colors and layout) but still moving things around the new man cave so I haven't tested all yet hehe, so I have a couple of questions, nice job btw TK ;)

 

Are the 6 faders wired to something or can I just delete them and get some more space for the matrix buttons?

 

Also, I did a quick test:

 

iPad -> gm5 <=> MBSEQ in MIDI1 ports and it worked fine

 

While this is going on I can use MIDI2 ports to connect and control a synth or something, right?

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you are using the latest MBSEQV4L release, you could route the BLM stream to USB2, USB3 or USB4:

 

E.g.:

set blm_port USB3

 

Best Regards, Thorsten.

Thanks! That worked perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
That worked perfectly.

 

good to know! :)

 

Best Regards, Thorsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a few issues trying to get the lemur BLM set up with my v4l.

 

I have run the following commands in MIOS Studio:

 

- set osc_remote 3 192.168.11.102
- set osc_local_port 3 8000
- set osc_remote_port 3 8000
- set osc_mode 3 1
- set blm_port OSC3
- store

 

...and they work until I reset the V4L, but when I reset, the OSC and BLM Port settings don't stick - it seems that the Store command doesn't save these settings.  My SD card seems to be working fine otherwise...  (also, because the settings won't stick through a reset, I can't try connecting Lemur to the V4L usb midi ports.)

 

...If I run those OSC and BLM port commands and I don't reset the V4L, I can get the Lemur BLM app to connect to my V4L, and I see some response on the V4L control surface LEDs when I press buttons in the lemur app (eg: step triggers can be set from the lemur app).  But the app doesn't seem to work properly - none of the Lemur buttons light up (there's no "LED feedback" in the app at all), and I can't start and stop the sequencer from the Lemur app.  Also, the V4L control surface doesn't respond properly to button presses when the Lemur app is connected.

 

 

So, two problems: I can't store the OSC settings on my SD card so they are restored when the V4L reboots; and the Lemur app doesn't work.  Any pointers anyone may have would be much appreciated.

 

Is the lemur app working properly for other people with V4L version 0.79?

Edited by borfo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Borfo,

 

On my v4l I was able to get those settings to stick by just editing the MBSEQ_GC.V4:

BLM_SCALAR_Port 66

 

OSC_RemoteIp 3 192.168.11.102
OSC_RemotePort 3 8001
OSC_LocalPort 3 8000
OSC_TransferMode 3 1

 

That should help you with the first part (storing the settings). At that point we will have the same problem at least. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks... I'll try that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem was related to a bug in Lemur - see also 

 

Best Regards, Thorsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

I know this is a "historical" post, but well - Lemur has been released for Android and I would be interested

in building a little setup!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now