Jump to content

Klingen

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

    Never

About Klingen

  • Birthday 01/01/1

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Klingen's Achievements

MIDIbox Newbie

MIDIbox Newbie (1/4)

0

Reputation

  1. I dont know what Im doing wrong here, but I cant get it to work! "Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:" I have tried everything I can come up with. Can anyone plz link the files I need to have installed to get it to work? Its a WinXP system and I hope I got the right Javaapps installed. Also got some problems with JSynth, but "java -cp . " made it work. I want to update MIOS, but I dont want to open my SIDbox and take out the PICs and reburn them.
  2. Have renamed "delay" to "depth" in the ENV section. TK got the new file. Is saved as "Autocad2000-format". Hmm.. Strange. I can open the file just fine. Screens from Autocad and Illustrator 10.0: http://www.golvad.se/~klingen/autocad.jpg http://www.golvad.se/~klingen/illustrator.jpg
  3. Har fått ihop nästan hela boxen nu, men när jag testade den så funderade jag lite över 4st LEDs som lyser helatiden. Det är O1, O2, O3 och Ext. http://www.ucapps.de/midibox_sid/midibox_sid_cs2.jpg De uppe till höger. Vart ska jag trycka för att få dessa att ändras? Har letat runt i menyerna men inte hittat nått, och när jag trycker på "Filter" så händer det inget med LEDsen heller... : /
  4. Jo, det mesta kommer från Smash. Knappar å rattar osv. beställde jag från Elfa samt från en lokal "prylnisse" som säljer komponenter. Leveranstiden var helt OK. Tog väl ca: 1vecka eller så, känns det som. Har ju byggt 2st. Har skrotat 3st C64or, som kostat ca: 300:- / st samt att jag har betalat frakten när dessa skickades. Displayen gick väl loss på 300:- / st alla moduler, knappar , rattar osv är inte gratis... Månag bäckar små heter det ju. Så det har dragit iväg endel i pris. Både core och sid är ca: 83x65mm. Har en "vanligt" ACadapter. 13,5V 1A. Får se hur det går när alla LEDs körs. Har inte kommit så långt än.
  5. Beställ från SmashTV. För mig finns det inte någon annat alternativ iallafall. Riktigt bra kort, killen e bra att ha å göra med. Nej, det blev ingen tull. Hmm. Har inte vågat att se över vad allt har hamnat på i pris. Några tusen iallafall.
  6. Du kan börja med att ta dig en titt på följande adress: http://avi.dezines.com/mbhp/ Där kan du köpa byggsatser, kontakter mm.. Känns som att man kan handla det mesta som behövs därifrån. Hur stor har du tänkt dig? Du kan ju börja med endast Core- och SIDmodul. http://www.ucapps.de/midibox_sid.html Och sedan bygga ut den, då det är väldigt lätt att bygga vidare. Den första jag byggde var "step A". http://www.ucapps.de/midibox_sid_cs.html Var inte så svårt att få ihop det, men man bör ha lite kunskap iallafall, så att allt hamnar på rätt plats. Stressa inte, utan låt det ta den tid det tar. Nu är jag i slutfasen med mitt andra bygge, det är alla steg men med endast 2 SIDchip i. (6581 och 8580). Visst har man stött på endel problem och saker man inte fattar på en gång, (Då har jag frågat i forumet) men om du läser igenom allt gällande bygget (Gärna flera ggr) så får du svar på dina frågor. Lycka till!
  7. Anyone got the time and skills to make the sounds from this song for the SIDbox? http://www.machinaesupremacy.com/downloads/machinae_supremacy_-_winterstorm.mp3
  8. Då var det dags igen. Håller på med ett nytt SIDprojekt. Denna gång blir det en full panel och 2 siddar. Det jag fundrar över är om det behövs göras något speciellt, då det är en 6581 (Master) och en 8580 (Slave) som kommer att sitta i. Nått man bör tänka på vid programeringen? Eller är det bara att smälla i MIOS 0x01 i slave och hoppa på det bästa?
  9. Klingen

    Server Test

    77 - 105kb/s, Sweden Borlänge... Bitnet.
  10. Klingen

    SIDboxen...

    Fundrar på om nån skulle kunna hjälpa mig lite med själva menyknapparna... Nu är det så att när man trycker på någon menyknapp så kan det i praktiken bli 2-3 menyval efter varandra, så man hamnar nån helt annan stans än vad man förväntat sig. Blir jag tvungen att byta ut knapparna eller går det att fixa på nåt annat sätt?
  11. Klingen

    SIDboxen...

    http://avi.dezines.com/mbhp/
  12. Klingen

    SID sökes!

    Nån som råkar ha en fungerande SID liggandes och skräpar? Vill inte gärna skrota en till C64a bara för den. Bor i Borlänge... Vill inte betala allt för mycket för den heller...
  13. Klingen

    SIDboxen...

    Det börjar närma sig slutet. Fick panelen igår, så det var lika bra att bygga vidare. http://www.golvad.se/~klingen/sid/panel.jpg http://www.golvad.se/~klingen/sid/klar.jpg Lite kvar att göra iallafall. Till höger sitter uttagen för en kommande SID som jag enbart ska ha som SIDplayer. Får se när det blir verklighet. Detta projekt sprang iväg lite i pris... Men men... Det var det värt. Hur har det gått för er andra?
×
×
  • Create New...