ronnnk Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 drogi QBASie, a móg?bym liczy? na pomoc w wypaleniu pica? bardzo prosz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted January 31, 2007 Author Report Share Posted January 31, 2007 prosze bardzo, Qbas z przyjemnoscia pomoze. Chcesz zebym go manualnie popiescil pradem? ;)A tak serio: co Ci niewychodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnnk Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 prosz? bardzo, mo?e by? pieszczenie :ochodzi o prost? rzecz: nie mam pic burnera ani ?adnego innego programatora, którym da?oby si? wgra? firmware do picawi?c chyba zasadniczo to naprawd? manualnie trzebamog? pica podes?a? lub podjecha? (wawa) lub jeszcze co?dzi?ki i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasound Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Szukam kogo? z trojmiasta kto moze pomoc przy budowie sterownika midi oraz seq. Co najwa?niejsze wgrac soft do pic'a. GG:9337449 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 OK ja tez wawa. Napisze CI w wiadomosci prywatnej jak mozemy sie skontaktowac, ale zaznaczam ze jestem zapracowany i jeszcze nie wiem kiedy bede mogl sie zabrac za pieszczenie. Powiedzmy moze w przyszlym tygodniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnnk Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 dzi?ki panie QBASie,wiadomo?? odebranamo?e uda si? w tym tyg (te? maks zarobienie)bo w przysz?ym jestem wyjechany w ka?dym razie jestem na kontakcie i si? odzywamfenkju jeszcze raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasound Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Cze?? Mam do ciebie pytanie QBAS. Czy jest mo?liwo?? zaprogramowania przez ciebie uk?adu do MIDIbox64 oraz MIDIbox SEQ V3? Je?li mo?na to podaj mi swoj nr. Gadu Gadu. Mam te? kilka innych pyta?.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted February 13, 2007 Author Report Share Posted February 13, 2007 Czo?em.Na luzie. I uwaga: mam stary programator pod COM-a który mog? odst?pi? zanim si? rozpadnie. oczywi?cie darmoszkawystarczy odbra? osobi?cie Wawie lub zap?aci? za przesy?k? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie_pl Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Witam wszystkich,Je?eli kto? jest zainteresowany MB, a nie chce go robi? od zera, to mam do sprzedania za cen? cz??ci i p?ytek:- kompletne i uruchomione modu?y CORE, LTC, DINX4 i AINX4, a do tego:- 32 potencjometry wysokiej jako?ci z ?adnymi ga?kami,- dwa miniaturowe joysticki,- komplet microswitchy do zrobienia klawiatury,- dwa encodery (jeden mia? s?u?y? jako data wheel do zast?pienia przycisków left/right),- wy?wietlacz podswietlany 2x16 z bia?ym tekstem na czarnym tle,- cz??ciowe okablowanie do po??czenia ca?o?ci,- dodatkow? p?ytk? DINX4 i AINX4,- troch? dodatkowych szpilek SIL do ??czenia p?ytek oraz komplet gniazd,- zasilacz do odpalenia ca?o?ci.Innymi s?owy: mo?na sobie z tego z?o?y? MB na 32 ga?y (+4 od joysticków) i 32 przyciski, docelowo 64/64, bez latania po sklepach. Elementy wybiera?em bardzo uwa?nie, ga?y chodz? mi?ciutko i bez dropów. Ko?? jest zaprogramowana pod MB64, ale mog? wrzuci? dowolny z softów. P?ytki by?y robione w Merkarze - nie ?adna podtrawiona samoróbka.Sam by?em bliski uko?czenia budowy, ale przede mn?:1. ?lub2. Przeprowadzka3. Narodziny Córki- wi?c z planów oko?omuzycznych niestety nici i musia?em podj?? trudn? decyzj?. Oj, trudn?.Szkoda ?eby to le?a?o. Po?wi?ci?em sporo czasu na dobór elementów i odpalenie... Wi?c je?eli jest kto? zainteresowany, to podam gdzie kupowa?em elementy, ?eby zweryfikowa? ceny i odsprzedam dok?adnie w tej cenie - nic nie policz? za monta?, po prostu chcia?bym ?eby ca?o?? posz?a w dobre (czytaj: muzyczne) r?ce. A wydaje mi si?, ?e to zawsze lepiej, ni? lata? po sklepach i kupowa? po kawa?ku.Je?eli jest kto? zainteresowany - mog? przes?a? foty albo umówi? si? przy piwie w okolicach Szczecina. Nie chc? tego wystawia? na allegro,bo jak ma pój?? do kogo? kto jest "nie w temacie", to si? serce kroi.Mo?na do mnie pisa?: andrzej_krause(at)wp.pl albo dzwoni?: 507593240, na GG ostatnio mnie nie ma bo si? przenosimy, wi?c nie podaj?. Albo zostawi? wiadomo?? w tym w?tku, bo go ?ledz?.Pozdrawiam rodzimych fanów MB64,Andrzej Krause Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted February 16, 2007 Author Report Share Posted February 16, 2007 1. ?lub2. Przeprowadzka3. Narodziny CórkiGratulacje! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldie_pl Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Dzi?kujemy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasound Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 WitamCzy ma kto? koncepcj? na co? takiego:Chcia?bym u?y? diod do midibox64 w takiej konfiguracji:Gdy wcisn? przycisk zapali si? dioda ko?o niego, natomiast jak w??cz? jaki? inny z 64 to dioda z poprzednio wci?ni?tego przycisku zga?nie a zapali si? przy aktualnie wciskanym. Prosz? o propozycje jak to zaprogramowa? i ewentualnie wsad do Pica.Z góry dzi?kuj?, Maciej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted April 6, 2007 Author Report Share Posted April 6, 2007 Wszystkim midiboxerom ?ycz? Weso?ych ?wi?t Wilkanocnych 2007 i mokrego ?mingusa-Dyngusa :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasound Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 WitamZaprogramowa?em PICa (bootloader + mios 1,9 + main.hex z midibox64 2.4 przez MIOS STUDIO) programowanie posz?o bezproblemowo.Gdy podaj? napi?cie do CORE monitor pokazuje info (F0 00 00 7E 40 00 01 F7), a na LCD poazuje si? komunikat:Loading Setup from BankStick (mruga)Formatting Bank 1 (mruga)MIOS V1.9d... i tak ca?a ta sekwencja powtarza si? kilka razy, a potem zatrzymuje si? na:Loading Setup from BankStickPod??czony jest tylko CORE z LCD i nic innego.Czy wiecie mo?e w czym problem bo nie mam poj?cia o co chodzi i ju? zaczyna mnie to wkurza? :PPOMOCY prosz? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 a bankstick pod??czy?e?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiralboy Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Witam.Czy kto? z Was ma do odsprzedania gotowe MIDIbox64 ? Chodzi mi o core i ca?? reszt? elektroniki + zaprogramowany pic. Najlepiej na terenie trójmiasta, ale nie koniecznie.Propozycje cenowe prosz? przesy?a? na spiralboy@o2.plPozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultrasound Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 WitamCzy znacie jakie? tanie firmy które wicinaj? panele w alu? Chodzi mi o panel do midi.Najlepsze chyba b?dzie wycinanie laserowe albo frez cnc.Jakie s? orientacyjne ceny?Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted May 8, 2007 Author Report Share Posted May 8, 2007 Na allegro dzi? (07.05.2007) widzia?em vfd 2x20 po 103PLN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 WitamPanowie mam taki problem,mia?em zaprogramowanego pic18f452 prawdopodobnie pod midibox64 (tak kupi?em z reszt? cz??ci)wczoraj zabra?em si? za programowanie go pod sida poprzez midi i cos musia?em namieszac poniewaz najpierw wyskoczy? paskudny napis na wyswietlaczu : MIDI times out!!!!Whats up??????No w?asnie o co chodzi.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 7, 2007 Author Report Share Posted December 7, 2007 Czó?ko,my?l? ?e sysex Ci si? ?le wys?a? i Twoja ostatnia aplikacja wgrana w PICa zosta?a uszkodzona, bez wgranego nowego softu. Powodem mo?e by? - jak s?dz? - s?aby interfejs MIDI, lub ?le skonfigurowane MIDI-OX (o ile tym programem wgrywasz)...Czy po pod???czeniu zasilania dostajesz na MIDI IN w kompie sysex startowy MIDIBOXa?Je?li tak to wszystko gra - tylko wgraj jeszcze raz nowy soft.Je?li nie - to sprubuj wgra? i tak soft , ale po odczekaniu ponad 2 sekundy od w???czenia.Spawd? czy masz odpowiedni? wersj? systemu, albo najlepiej wgraj go najpierw , a potem aplikacj?.powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 W?asnie sie uda?o ale potem znowu co? namiesza?em i teraz mi wyskakuje na lcd MIDIboxSID V1.73 a pod spodem Launching CS i juz nic nie moge zrobic :( nawet softu od pocz?tku wgrac.Interfejs jerst ok bo na karcie maudio audiophile 24/96 tak?e tu nie ma mowy o jakichs niedoci?gnieciach.Jak podepne cora teraz pod midi ox to mi pokazuje:Active sensing,stop ,timing clock i takie w?asnie ró?ne komendy wysy?a ma?o tego do tego jeszcze dochodz? ale to jak tylko w??cz? program change i velocity.Jestem juz za?amany nie wiem co mam robic.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 8, 2007 Author Report Share Posted December 8, 2007 Co dostajesz na wej?ciu MIDI-OX gdy uruchamiasz cora? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 przed chwoila próbowa?em hexa wgra? do sida ale w ios studio ustawi?em mnual mode i da?em sysex message deley na 750ms,jak wypakowa? to w mios studio pojawia? si? komunikat ?e wszystko porawnie posz?o,wy?aczy?em cora pod?aczy?em za chwile spowrotem i teraz tak wy?wietlacz nic nie pokazuje nie reaguje na testy w mios studio.W?aczy?em teraz midi ox potem cora i wyskoczy?a mi seria komunikatów i to 16 takich samych:F0 00 00 7E 40 00 01 F7.nastepnie po kolei 0000160E c-1 note off,00001615 PC:Acc Grand Piano,kolejnie 000018AD System reset,00001B60 system rest,00001F32 Active sensing.Teraz znowu pod??czy?e kora i dalej wrzuca grand piano plus reszta to co wyzej i jeszcze komunkat timing clock,a lcd pokazuje Mios v.1.9c © 2006 T.Klose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 10, 2007 Author Report Share Posted December 10, 2007 no i jak tam upora?e? si? ju? z problemem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Nie ale wys?a?em swój programator do podreperowania i pic odrazu do zaprogramowania.W ka?dym b?z razie bede informowa? o dalszych postepach:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts