dinama

Just like "snapshot at power on"

10 posts in this topic

Hi everyone.

Is possible to have in midibox ng the option "snapshot at power on" present in midibox64?

 

I wish at the power-on, midibox ng automatically send the actual values ​​marked by the position of the potentiometers connected to ainser64 module.

 

I see in the list of .ngc parameter

"RetrieveAinserValues:" and the various "SetSnapshot:"-"LoadSnapshot:"-"SaveSnapshot:"-"DumpSnapshot:"

but i realy don't know where and when i can use it for my purpose.

Maybe with a dummy led functions?

Please help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

the .NGR page of the manual describes, how to dump a snapshot after power on:

http://www.ucapps.de/midibox_ng_manual_ngr.html

 

Extract:

if ^section == 0
  exec_meta RetrieveAinserValues
  exec_meta DumpSnapshot
endif

 

 

Best Regards, Thorsten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

sorry for updated this thread, because it doesn't worked. I use the NG V1.031 with Ainser64 board. My script section 0 is as follow:

   send CC OUT4 1 12 0
   send CC OUT4 1 13 0
   send CC OUT4 1 14 64
   send CC OUT4 1 15 64
   send CC OUT4 1 16 24
   send CC OUT4 1 17 0
   send CC OUT4 1 18 0
   send CC OUT4 1 19 0
   send CC OUT4 1 20 0  

  exec_meta RetrieveAinserValues
  exec_meta DumpSnapshot

An other section is calling by an button and is running fine.

if ^section == 1
   log "Section 1"
   if ^bank == 1
     log "Bank 1"
   else
     log "Bank 2"
   endif

   exec_meta RetrieveAinserValues
   trigger AINSER:1
   trigger AINSER:2
   trigger AINSER:3
   trigger AINSER:4
   trigger AINSER:5
   trigger AINSER:6
   trigger AINSER:7
   trigger AINSER:8
   trigger AINSER:9

 endif
   

The first time using the RetrieveAinserValues didn't work. Maybe the current values are not stored into the CC as defined in NGC file. After moving the pots all works as expected.

Has anybody an idea what is wrong?

Greeting

Roman

 

(Sorry for german English.)

 

Edited by Roman Midi-Opa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Roman

Can you copy/past your whole section 0 ?

Also maybe update to latest NG (1.037 ?) IIRC there is ngr handling change since 1.031.

Best

Zam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Zam,

is a nightmare, here the NGR script:

 #
 # Default Start Script
 #
 
 if ^section == 0
 
 # boot delay
   DELAY_MS 200
 
 # Volume
 
   send CC OUT3 1 07 100
   send CC OUT4 1 07 100
   
 # Percusion OFF
 
   send CC OUT3 1 66 0
   send CC OUT4 1 66 0
   
 # Leslie OFF SLOW
   
   send CC OUT3 1 68 0
   send CC OUT3 1 01 0
   send CC OUT4 1 68 0
   send CC OUT4 1 01 0
   
 # Vibration OFF
 
   send CC OUT3 1 31 0
   send CC OUT4 1 31 0
   
 # Distortion OFF
 
   send CC OUT3 1 09 0
   send CC OUT4 1 09 0
   
 # Reverb
 
   send CC OUT3 1 91 24
   send CC OUT4 1 91 24   
    
 # Drawbar settings
 
#   send CC OUT3 1 12 0
#   send CC OUT3 1 13 24
#   send CC OUT3 1 14 64
#   send CC OUT3 1 15 64
#   send CC OUT3 1 16 24
#   send CC OUT3 1 17 0
#   send CC OUT3 1 18 0
#   send CC OUT3 1 19 0
#   send CC OUT3 1 20 0
 
 
   send CC OUT4 1 12 0
   send CC OUT4 1 13 0
   send CC OUT4 1 14 64
   send CC OUT4 1 15 64
   send CC OUT4 1 16 24
   send CC OUT4 1 17 0
   send CC OUT4 1 18 0
   send CC OUT4 1 19 0
   send CC OUT4 1 20 0  

  log "Section 0 first running"

   exec_meta RetrieveAinserValues
   DELAY_MS 200
   trigger AINSER:1
   trigger AINSER:2
   trigger AINSER:3
   trigger AINSER:4
   trigger AINSER:5
   trigger AINSER:6
   trigger AINSER:7
   trigger AINSER:8
   trigger AINSER:9
   
 endif
 


 if ^section == 1
   log "Section 1 running"
   if ^bank == 1
     log "Bank 1"
   endif
   if ^bank == 2
     log "Bank 2"
   endif

   exec_meta RetrieveAinserValues
   DELAY_MS 200
   trigger AINSER:1
   trigger AINSER:2
   trigger AINSER:3
   trigger AINSER:4
   trigger AINSER:5
   trigger AINSER:6
   trigger AINSER:7
   trigger AINSER:8
   trigger AINSER:9

 endif
   

The section 1 triggered by a button works, so for the moment I have prees first the button in a radio_group to start.

 

Best Regards

Roman

Edited by Roman Midi-Opa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

Seems ok but exit command ?

So none of your CC get out at start-up? is the debug message say something like some invalid at ngr?

To what device are you sending that ?

Can you try to route these CC to USB port and monitor incoming data at your computer (eg: midi monitor for OSX)

Best

Zam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Zam,

 

i've tried to do it with a dummy button:

# Dummy Button for Ainser

EVENT_BUTTON id=1000 hw_id=99  type=Meta meta=RunSection:1 button_mode=OnOnly

set BUTTON:99 1
trigger BUTTON:99

It work but no output;

[26991.610] b0 14 00   Chn# 1  CC# 20 = 0
[26991.610] b0 13 00   Chn# 1  CC# 19 = 0
[26991.610] b0 12 00   Chn# 1  CC# 18 = 0
[26991.610] b0 11 00   Chn# 1  CC# 17 = 0
[26991.610] b0 10 00   Chn# 1  CC# 16 = 0
[26991.611] b0 0f 00   Chn# 1  CC# 15 = 0
[26991.611] b0 0e 00   Chn# 1  CC# 14 = 0
[26991.611] b0 0d 00   Chn# 1  CC# 13 = 0
[26991.612] b0 0c 00   Chn# 1  CC# 12 = 0
[26991.824] b0 14 00   Chn# 1  CC# 20 = 0
[26991.824] b0 13 00   Chn# 1  CC# 19 = 0
[26991.824] b0 12 00   Chn# 1  CC# 18 = 0
[26991.824] b0 11 00   Chn# 1  CC# 17 = 0
[26991.824] b0 10 00   Chn# 1  CC# 16 = 0
[26991.824] b0 0f 00   Chn# 1  CC# 15 = 0
[26991.824] b0 0e 00   Chn# 1  CC# 14 = 0
[26991.824] b0 0d 00   Chn# 1  CC# 13 = 0
[26991.824] b0 0c 00   Chn# 1  CC# 12 = 0

.Greetings

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I tried to save a Snapshot trigger by section 1 and got an error:

[ 551.863] [FILE] FAILURE: tried to open file '/DEFAULT.NGS' for reading, but previous file hasn't been closed!
[ 551.863] [MBNG_FILE_R:13] WARNING: missing ENDIF command!

 

  if ^section == 1
   log "Section 1 running"
   if ^bank == 1
     log "Bank 1"
   endif
   if ^bank == 2
     log "Bank 2"
   endif

   exec_meta RetrieveAinserValues
   DELAY_MS 200
   trigger AINSER:1
   trigger AINSER:2
   trigger AINSER:3
   trigger AINSER:4
   trigger AINSER:5
   trigger AINSER:6
   trigger AINSER:7
   trigger AINSER:8
   trigger AINSER:9
   
   exec_meta SaveSnapshot

   endif

For the moment I'm busy with other things. I'll come back in some days (Carneval).  

Greetings

Roman

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MBer,

I would like to apologise for my impatience. When I increase the start up time from delay_ms 200 to 2500, it works fine.

In German we say that you have to read the small letter, or better RTFM. I found the hint in top of the beginner side.

Greetings Roman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello

Guess you don't set the fast boot on at bootloader ?

Anyway you solved the issue which is a timing issue... good :happy:

Best

Zam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now