QBAS Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 guziory te? mozesz pod??czy? do core 8 bezpo?rednio. Cz??ci? (w sklepie elektronicznym) a gdzie mieszkasz?masz pica? ja mam 2 programery - 1 dzia?a (to ten stary JDM) a drugi dopiero testuj? (Pic Burner). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Ogolnie nie mam nic!Nie mam plytki nie mam programatora bo sie na tym poprostu nie znamMieszkam w Bydgoszczy.Moze jakas lista czesci jakie mi potrzebne. Jezeli chodzi o programowanie moze bys pomogl! Zaplace ile trzeba.Patrzylem na ceny Core te oficjalne i zastanawiam sie czy jest mozliwosc zakupu tego wszystkiego w polsce ew jakies zamiennikiPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 umiesz lutowa?/chcesz si? nauczy??Ta umiej?tno?? jest podstawowa tutaj, a dalej to lekkie podstawy programowania.To co umiem na luzie przeka?? - cierpliwo?? po obu stronach wskazana.S?uchaj ja zamówi?em p?ytk? do Core od go?cia z allegro - wynios?o 16 z? z przesy?k? , ale jako?? oceniam jako ?rednia. Niektóre ?cie?ki pozlepiane , a inne trzeba drucikiem dorabia? , ale efekt ogólnie niez?y.Wcze?niej robi?em na p?ytce uniwersalnej - pod ni? kupa kabli i trzeba z tymi kabelkami ostro?nie - to jewdyne minusy.Pisz ?mia?o co potrzebujesz - wszystko pomog? - a kask? zatrzymaj - bo sam zobaczysz ile to "dziadostwo" ;) jej potrzebuje.I jeszcze jedno - 1 potencjometr zwyk?y najta?szy z ga?k? kosztuje 2,50 , ale nie wiem czy nie warto pokusi? si? o takie lepsze po 6 z? za szt.obudowa - sam mo?esz posk?ada? najlepsz? lub u?y? co? innegozasilacz napewno jaki? masz w domu co daje te 10 Vprzyda?by si? ekranik - napisz co chcesz dok?adnie zrobi?mo?e np MB64 - z 8 potencjometrami? - wtedy ekranik przyda?by si?.Cz??ci :http://www.ucapps.de/mbhp/mbhp_core_orderlist.txt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Dzieki za szybkie odpowidzi.Co bym chccial zrobic.Mysle ze te 8 potencjometrow i 8 przyciskow (jezeli mozna do Core podlaczyc i to i to)Lutowac potrafie i to nawet niezle.Obodowe zrobie albo ze sklejki albo z plexi ale to we wlasnym zakresie.Ogolnie nie mam pojecia o budowie tego.Nie mam schematu plytki do tego i zadnej czesciCzy te czesci co przedstawiles mozna kupic normalnie w polsce czy moze byc problem.Potencjometry zakupie u znajomego (ma serwis mixerow i innych takich) albo kupie jakies mi pasujace.Ekranik..hmm bedzie wskazywal stan danego pokretla (cos jak w edirolu) przyda sie ale jakis nie za duzo lini i znakow).Podepne to pod pokretelka w Reasonie 3 a dokaldniej pod 2 efekty ktore zawsze uzywam (akurat 8 pokretel :P)Tylko to programowanie.Ile taki zestaw co przedstawilem moze mnie kosztowac (sama elektronika) tak "na oko"Pozdrawiam i dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Znalazlem na aukcji PIC18F452 bedzie pasowal do core?prosze o szybka odpowiedz!!!! bo sie aukcja konczy!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 11, 2006 Report Share Posted August 11, 2006 Zamowilem juz PICa teraz zaczynam skladac reszte. mam teraz wolne w pracy wiec bede mial czas polatac po elektronicznych. wykonam to na plytce uniwersalnej.Zastanawiam sie nad wpieciem DIN1 albo DIN2 ale sie zastanowieNajpierw wykonam elektronike i dam do zaprogramowania kontroler a w tym czasie wykonam obudowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 11, 2006 Author Report Share Posted August 11, 2006 sory za opu?nienie w odpisach ale mi net wy??czyli na pare dni. niemniej fajnie ze idziesz dalej w planach.widze ze sobie radzisz :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 no ladniecore juz zlozony do tego bedzie ain16 knobow i 8 buttonow.Projekt obudowy w drodze.Zobaczymy jak pojdzie z programowaniemale te galki sa drogie 2/3 ceny tego interesu to wyglad zewnetrznyehhale jade dalejPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 18, 2006 Author Report Share Posted August 18, 2006 fajnie!witaj w klubie ga?kologiczow ;)w razie czego s?u?? programatorem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 Programator juz zdobylem tzn znajomy elektronik samouk ma juz takowy. dobrze ze jeszcze jest informatykiem i juz sie nauczyl podstaw midi :P tylko zastanawiam sie czy wszystko bedzie smigac z reasonem czy nie potrzeba w elektronice czegos zeby to chodzilo. no i podlaczam wszystko pod mojego edirola pcr 50 on ma midi in/out a tego do PC przez USBzobaczymy jak bedzie. Teraz przygotowuje obudowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 19, 2006 Author Report Share Posted August 19, 2006 bedzie chodzilo z reasonem na luzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 jeszcze mam takie pytanie odnosnie mackie control.wiem ze uzywa go reasonkiedy chce przypisac knob do paska pozycji w sekwencerze to on sie nie rusza pomimo kreceniaale kiedy przypisze klawisz to jak najbardziejczyli mozna stwierdzic ze kiedy przypisze enkoder zamiast knoba to powinno chodzic idealnie?chodzi o zrobienie pokretla typu jog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 20, 2006 Author Report Share Posted August 20, 2006 nie wiem bo nie sprawdzalem , alenapewno knob jak mowisz czyli potencjometr wysy?a okre?lone warto?ci od do- co nie jest idealnym rozwiazaniem bo projekt w reasonie moze miec niesko?czon? d?ugo?? - a wtedy lipa.tak wiec enkoder wysy?a tylko (lub az) informacje o kierunku krecenia i pretkosci - a program np reason odpowiednio to przekszta?ca np w ruch paska pozycji.jest duza szansa ze zadzia?a - w logic audio dzia?a?o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 no i napotkalem pierwszy problemczy do core ktory jest przedstawiony na stronie uCApps moze obsluzycz bez DINa przyciski?Czyli do samego core 8 przyciskow?Prosze o szybka odpowiedz!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted August 31, 2006 Author Report Share Posted August 31, 2006 tak - jest na to przyk?ad w dziale download: j5_din_v1_3.zip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 no tak ale wtedy nie moge miec aina podlaczonego :/bo opiera sie o ten sam rzad pinow:/takze pewnie dina musze zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted September 1, 2006 Author Report Share Posted September 1, 2006 ano ano, poprostu jest wygodniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 ;D Dzisiaj odbieram wieczorem potencjometry i reszte stuffuscalak pod dina kosztowal mnie O_o 7 zl za sztukeMyslalem ze zdzierce powiesze ale ma szczescie ze potrzebowalem szybkomysle ze niedlugo juz zacznie dzialac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted September 6, 2006 Author Report Share Posted September 6, 2006 najni?szy koszt scalakow to 1pln - ale na poczatku tez przep?aca?em.Prujesz napszut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrigs Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 hehe nie wiedzialem QBAS ze jestes z polski :D swietnie bede mial komu wiercic dziury w brzuchu....zastanawia mnie - czy ktos tutaj nie mogbly mi wykonac za pieniadze moduly core, ain, din itp.? sprawdzilem oferte mike's elektronik shop http://www.mikes-elektronikseite.de/shop_englisch/index.htmjestem co prawda przekonany o pelnym profesjonalizmie tego pana jednak cena 68 euro za zestaw do zlozenia midibox 64 + 14 euro przesylka lekko mnie przeraza :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted September 13, 2006 Author Report Share Posted September 13, 2006 tak oczywi?cie. napisz bezpo?redni message które modu?y potrzebujesz to pogadamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edaspjt Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Teraz zostala tylko obudowawszystko smiga piekniereason obsluguje bez problemu ableton live rownieztu takie tam zdjecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted October 11, 2006 Author Report Share Posted October 11, 2006 super :)zrobi? co? samemu to jest to! gratuluj?! ... ciekawe jak b?dzie wygl?da?o ca?e urz?dzenie...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ronnnk Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 cze??mi?o ?e rodzimy j?zyk na odleg?ych serwerach mo?na spotka?. strasznie mi si? spodoba?a ta stronka i ogólnie idea diy (taka jest pankoska: precz z wyzyskiem korporacji! :)no i si? strasznie najara?em na zrobienie kontrolera. pojawi? si? jednak problem (wi?cej pewnie wyjdzie w praniu :) brak programatora. czy kto? z was mo?e wie, gdzie mo?na zaprogramowa? pica? kupowanie w polecanym niemieckim sklepiku troch? mi si? nie u?miecha ze wzgl?dów cenowychje?li kto? cokolwiek s?ysza? na ten temat bed? b. wdzi?cznydzi?ki i pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted October 24, 2006 Author Report Share Posted October 24, 2006 witam mog? zaprogramowa? pica jak chcesz pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts