ploter Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Witam. Zauwa?y?em ?e pisz? 100 post w tym temacie. "A wiec" W zwi?zku studiów Informatycznych stwierdzi?em ze chce sobie zrobic Traktorizera :) Powiedzcie czy warto ?? Umiejetno?? lutowania mam lub nab?d?. P?yteczki drukowane ideolo bo mam dostep do frezarki do PCB :D PIC zamiennik jest w mie?cie :) Potki i przyciski hurtowo na szko?e idzie wiec powiedzcie czy warto i czy trudno takie co? uruchomi? i odpali? ?? Oczywi?cie prosi?bym o pomoc :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Czo?giem!NAwet je?li masz cz??ci za darmo to jak wygl?da sprawa obudowy? JEstem daleki od powiedzenia ?e warto.Powiem wi?cej nie warto - w dobie tak tanich urz?dze? steruj?cych na rynku.Z drugiej strony co? w tym jest ?e siedz? na tym forum kilka lat, mam przed sob? kilka sterowników i syntezatory FM i SID, a ci?gle mi czego? brakuje - ci?gle co? robi?... tylko nie muzyk?.Ostatnio czerpi? fun z tworzenia programu do muzyki, a nie z samej muzyki.To jest kwestia wkr?tu, a nie tego czy warto w sensie finansowym.Je?li masz wkr?t to i zap?acisz dro?ej ni? za gotwca w sklepie muzycznym.Warto!!! ?artuj?.Nie warto!!!Te? ?artuj?.JAk by? wiedzia? od razu z góry ?e chcesz wykona? to i to urz?dzenie i koniec - to luz ( o ile nie ma tego na rynku) warto zrobi? to jak najlepiej i mie? z g?owy. Ale je?li podrodze si? wkr?cisz w wymy?lanie nowych urz?dze? to mo?esz zosta? w p?tli czasu - jak ja i Syzyf. Powinienem si? nazywa? Syzyf a nie QBAS :)Pami?taj ?e nowe do?wiadczenia rozszerzaj? horyzont i droga wydaje si? by? krutsza, a cz?sto us?ana jest ró?ami.Pomoc masz zagwarantowan? na tym forum. Nie jest trudno uruchomi? i odpali?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Owszem w dobie tak tanich urz?dze? MIDI pewnie nie warto. Niestety nie sta? mnie na dobrej klasy urz?dzenie które by wspó?pracowa?o z programem Traktor DJ Studio 3. DIY zajmuje sie ju? 2.5 roku te? muzycznym ale w innym wydaniu. Zdjecia tego hobby mo?na zobaczy? na stronie www.ploterek.fotosik.pl , dlatego DIY nie jest mi obce. je?li chodzi o wpadni?cie w p?tl? jak to powiedzia?e? "w p?tl? czasu [...]wymy?laj?c nowe urz?dzenia" to nie grozi Mi to :)Chce sie najpierw upewnic czy aby wykonanie tego (maj?c dostepne ró?ne urz?dzenia) nie przekroczy warto?ci gotowego fabrycznego urz?dzenia. Po drugie urz?dzenie b?dzie wykorzystywane sporadycznie a po drugie projekcik mo?e wykonam w 2 sztukach zeby na uczelni mieli takie sterowniki (Core oraz modu?y) gdzie studiuje (informatyka). Jak narazie koszty oscyluj? tylko wokó? cz?sci aby wykona? Core oraz modu?y oraz koszty potków i przycisków.Maj?c pomoc na waszym forum my?l? ?e dam rade wykona? traktorizera. Mo?e przed wakacjami sie uda skonczy? :)Pozdrawiam ploter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Teraz to ju? te? Twoje forum. ;)Ogl?da?em Twoje paczki w??snej robotry - oj pojecha?es bracie, pojecha?e?.JAk graj?? Mo?esz co? wi?cej o nich napisa?? Gratuluj?! Wygl?daj? bardzo mi?o, tylko jak z parametrami? Mo?esz napisa? jak? maj? skuteczno??, moc i barw??Czy s? cho? troch? liniowe? BRavo!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Paczki Graj? bardzo symaptycznie :) Troche ?rednie tony wycofane ale da sie to prze?y? :) Basu sporo wysokie bardzo sympatyczne :) oraz szczegó?owe. Skutecno?c to oko?o 88 dB. Barwa ??? taka jak na fotkach a co to barwy dxwieku to dosy? neutralna. a co do liniowo?ci bede wiedzia? to dopiero jak ze znajomym mgr'em od przetwarzania sygna?ów pomierzymy je :) Docelowo jest to zestaw Kina domowego które kosztowa?o mnie bez inwstycji w narz?dzia okolo 1500 z? :) PS petla czasu ju? mnie dopad?a z kolumnami ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 Z drugiej strony co? w tym jest ?e siedz? na tym forum kilka lat, mam przed sob? kilka sterowników i syntezatory FM i SID, a ci?gle mi czego? brakuje - ci?gle co? robi?... tylko nie muzyk?.No witam ponownie kolegów.A wi?c tak pic zaprogramowany.Pojawi? sie nastepny problem a mianowice zasilam to z zasilacza z c64 ale tylko 2 czarnymi ?y?ami(zostaja jeszcze niebieska i br?zowa wolne ale te 2 nie daja mi takiego napiecia ?ebym to odpali?).Dzisiaj w nocy jako? to uruchomi?em przepinaj?c kable midi tak ?e mog?em sobie przez chwil? pograc.Ale jak podpinam to zasilanie to tylko brumienie jest i nic wi?cej...Mo?e jest na to jakas rada????Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 23, 2007 Author Report Share Posted December 23, 2007 berga24 - za ma?o informacji piszesz - a nie chc? Ci pisa? ?e poszukaj zwar? na p?ytce itd. bo to chyba sam to wiesz. Daj do zasilania Sida jaki? inny zasilacz - sprawdzony, o napi?ciu np 14 V. Zwar?e? wej?cie audio sida, ?eby nie by?o szumów? NApisz co? wi?cej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 berga24 - za ma?o informacji piszesz - a nie chc? Ci pisa? ?e poszukaj zwar? na p?ytce itd. bo to chyba sam to wiesz. Daj do zasilania Sida jaki? inny zasilacz - sprawdzony, o napi?ciu np 14 V. Zwar?e? wej?cie audio sida, ?eby nie by?o szumów? NApisz co? wi?cej. A wi?c tak:W core zwarcia raczej nie ma -przynajmnie przeczesa?em p?ytke lup? i nic nie znalaz?em.Czy zwar?em wyjscie audioo to znaczy:)?Bo wyjcie audio jest tylko podpiete pod sida(znajomy ma tak samo zmontowane i uniego wszystko git),ja raczej podej?ewam o to wszystko w?asnie zasilacz i brak pod?aczenia masy.Co do innego zasilacza to takowego nie posiadam ale b?de mia? za tydzie? spacjalnie pod to wszystko przygotowany,a wol? nie eksperymetowac z komputerowymi bo wczoraj mia?em prawie pozar na biurku:).Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 23, 2007 Author Report Share Posted December 23, 2007 Zwarcie ?atwiej znale?? miernikiem. Pisa?em o zwarciu wej?cia, a nie wyj?cia.Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 Uda?o si? :).G?upia sprawa,bo mia?em jack stereo i to ?le popi?ty:(,teraz juz jest git gra pieknie,ale to nie koniec moich problemów:).Jak przezucam ca?y bank z jsynthliba to po ponownym w?aczeniu cora bank stick si? formatuje i wszystkie brzmienia s? puste.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 24, 2007 Author Report Share Posted December 24, 2007 Fajnie, ?e posz?o dalej. Czy dobrze pod??czy?es ko?? pami?ci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted December 24, 2007 Report Share Posted December 24, 2007 Tak poprawnie bankstick jest pod?aczony ale w sumie nie przeszkadz mi to ?e musze brzmienia wgrywac pojedynczo bo tak z ka?dym sie osobno os?ucham ,poprzerabviam i wtedy sobie wgram:),ju? mi tylko zosta?a kwestia enkodera switchy co chyba dzisiaj zrobi? ,potencjometrów i obudowy,wa?ne ze ju? tylko zgórki:).weso?ych ?wiat:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted December 24, 2007 Author Report Share Posted December 24, 2007 Weso?ych! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 No i oczywi?cie Najlepszego W Nowym 2008 Roku :) A na os?od? do??czam mój projekcik którego zamierzam wykona? 8) 8)Przepro?cie w moim imieniu osob? od której zapo?yczy?em cz??? projektu :) :) :)http://img227.imageshack.us/img227/9286/mpx2pxs4.jpgPozdrawiam Ploter :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTE Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Nice Layout :)But why do you steal my Project-Name ? :'( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 I don't want to steal your name, but I want make this on your exemplar project. I have called rally this project so as you. If I make this I'll change name. :) I apologize officially that I have taken advantage name without your agreement. And apologize that I used layout by Wise. I just make little modiffication. I hope that I will make it. I count on your assistance. Best regards. Ploter :)PS Sorry for my english ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 halo w nowym roku:)mam pytanko bo chc? do sida wmontowac 4 switche +enkoder ze switchem jak to spi?c z dinx4 ?Czy da mi cos jeszcze je?eli potencjometry prez aina pod?acze???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted January 8, 2008 Author Report Share Posted January 8, 2008 Naj naj naj!mam pytanko bo chc? do sida wmontowac 4 switche +enkoder ze switchem jak to spi?c z dinx4 ?na samym dole s? pdfyhttp://www.ucapps.de/midibox_sid_manual_hw.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesss Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Witam, Zrobi?em midimerger (http://www.ucapps.de/midimerger.html) ale "zawiesza si?" po paru chwilach podczas jednoczesnej gry na obu wej?ciach w taki sposób, ?e granie na wej?ciu pierwszym "dzia?a" a na wej?ciu drugim nie. odblokowa? to mozna dopiero po ponownym w??czeniu zasilania mergera. Gra "osobna" na poszczególnych wej?ciach nie nastr?cza problemów oraz gra ma?? ilosci? (do dwóch) d?wi?ków (klawiszy) na obu wej?ciach. Ale przy jednoczesnej grze co najmniej trzema d?wi?kami (do?? intensywnie) na obu klawiaturach dochodzi do blokady dzia?ania mergera a po chwili odblokowuje si? tylko "wej?cie 1". Efekt ten zachodzi bez wzgl?du na wykorzystanie procesora (PIC16F.. i PIC18F). Czy mo?e kto? próbowa? ten uk?ad i mia? podobne efekty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Powiedzcie Mi czy patrz?c na moj? wizualizacje projektu da rade to zrobic ??Oraz czy ma ktos spis elementów do Cora na PIC po polsku bo ja nie wiem dokladnie co mam kupic :'(Pozdrawiam PLOTER :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 [na samym dole s? pdfyhttp://www.ucapps.de/midibox_sid_manual_hw.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berga24 Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 SpokoWszytsko ?adnie pieknie dzia?a,pozosta?a najtrudniejsza cze?? zmontowa? to wszystko w obudowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAS Posted February 12, 2008 Author Report Share Posted February 12, 2008 Czo?em, troszku mnie nie by?o, ale za to uda?o mi si? zapuszkowa? MBFM oraz MBSIDv1 do jednej obudowy. Teraz spróbuj? sko?czy? SIDa v2 (mam ju? panel i obudow? oraz modu?y, pozostaje tylko wkr?ci? wszystko w ?rodku). Mam nadziej?, ?e u Was te? lepiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ploter Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Witajcie ponownie. Traktorizer ju? troszke ruszy? z kopyta :) oto co jak narazie posiadam :)Pozdrawiam. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LenweTasasartir Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Cze?? ludu!Mam problem z Eaglem, który tworzy jakie? nieistniej?ce kreski na p?ytkach.Móg?bym prosi? jak?? uczynn? dusz? o podes?anie postscriptu dolnej warstwy p?ytki z http://www.midibox.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=10927.0;attach=2297Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts